Audrey Hepburn – Het Nederlandse meisje / Dutch Girl – Robert Matzen

Het Nederlandse meisje is een boek wat over een deel van het leven van Audrey Hepburn gaat. Een deel wat zich in Nederland afspeelt, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Voor mij was het niet bekend dat de bekende actrice Audrey Hepburn de oorlog in de omgeving van Arnhem doorgebracht heeft. Interessant dus!

Auteur
Robert Matzen heeft een flinke reputatie opgebouwd als schrijver van biografieën. Voor dit boek is hij Audrey Hepburns gangen nagegaan in Nederland, mensen geïnterviewd die haar gekend hebben en in Nederlandse archieven gedoken om nog onbekende feiten boven water te halen. Dat heeft geresulteerd in een onthullend boek over het icoon dat Audrey Hepburn is.

Inhoud
Audrey Hepburn is nog altijd een van de meest geliefde Hollywoodsterren, maar geen enkele van de over haar geschreven biografieën beschrijft haar intense ervaringen tijdens de vijfjarige bezetting van Nederland. Tijdens de oorlog assisteerde ze dokters bij de Slag om Arnhem en maakte ze de Hongerwinter van 1944 door. Maar de oorlogsjaren brachten ook overwinningen mee: ze werd de beroemdste ballerina van Arnhem. Audrey’s eigen herinneringen, interviews met bekenden, dagboeken en nieuw onderzoek werpen licht op deze onbekende periode uit haar leven.

Algemene informatie
Titel: Audrey Hepburn – Het Nederlandse meisje
Auteur: Robert Matzen
Uitgever: The House of Books
Nederlands Druk: 1 9789044357356 september 2019
Paperback
400 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

Eerste indruk
Voorwoorden die al interessant zijn om te lezen en een eerste hoofdstuk wat meteen boeit. Dit is meer dan een biografie, dit is een roman die niet alleen een beeld geeft van Audrey Hepburn, maar ook een mooi tijdsbeeld.